zondag 19 april 2009

Zerosum

Zerosum is een type 3-(of meer)-op-een rij-verdwijn spelletje (in het Engels: een match-3 game). Je speelt zerosum op een speelveld vol met vakjes met getallen (1 t/m 9).



Als je op een vakje klikt en dan op een aangrenzend vakje worden de getallen opgeteld en komt de som in het vakje dat je als 2e selecteerde. In het eerste vakje komt een nieuw getal. Je ziet de nieuwe getallen al staan aan de zijkant van het speelveld. Zo kun je dus proberen 3 op een rij te krijgen. Als de twee getallen die je aan klikt opgeteld precies 10 zijn, komt er een 0. Die nul is een soort joker, daardoor heb je eerder drie op een rij. Als de som van de twee getallen groter is dan 10, blijft het 'eindcijfer' staan (er wordt dus 10 afgehaald). Als de nieuwe getallen op zijn is het spel afgelopen. Op hogere levels komen er nog wat bijzondere blokken bij.

Het is een lastig spel, je hebt weinig tijd en vooruit kijken is best moeilijk. Toch heeft het ook iets verslavends: een spelletje duurt vrij kort en de uitdaging kan zijn je eigen score te verbeteren en om handige strategieen te ontdekken.