dinsdag 12 december 2006

catch 33 op speelzolder

Naar aanleiding van de toptien van spelletjessites uit het vorige bericht keek ik even rond op speelzolder.com. Naast spelletjes staan op deze site onder andere ook kleurplaten, knutselen, moppen en is er een speciale categorie met van alles voor peuters en kleuters.
Bij spelletjes kun je kiezen uit Educatieve spellen of Flash games. De educatieve spellen staan op alfabet. Als je goed kijkt zie je een knop waarmee je een index op categorie kunt krijgen. Je ziet helaas geen plaatje (screenshot) of omschrijving. Ik was er snel uitgeklikt.

Bij de Flash Games krijg je wel meteen een indeling in categorien en voor elk spel een plaatje en een korte omschrijving. Dat lijkt meer op de andere spelletjessites die ik ken, en ik vind het makkelijker zoeken en kiezen.

Een leuk spel vond ik Catch 33. Een actiespelletje waarbij je zo snel mogelijk de getallen van 1 t/m 33 die door het beeld bewegen in de goede volgorde moet 'aanwijzen' (klikken hoeft niet).
Je score is de tijd in seconden.

Leuke oefening voor de telrij en voor het herkennen van getallen. Als steuntje staat het getal dat je zoekt rechstboven in beeld, maar daar naar kijken leidt je wel af van het speelveld en kost dus tijd. Ik speel nog even door om mjn record (47 s) te verbeteren.